Tilflytter - Ellinge

Ellinge
Et smørhul på Fyn
Ellinge
Gå til indhold
Tilflytter
Af Verner Eg
Jeg flyttede fra Farum til Ellinge i oktober 1997 og fik at vide, at jeg nok skulle forvente, at der ville gå to til tre generationer, inden jeg ville blive regnet for at være en "Rigtig Elling".

Det kom heldigvis ikke til at holde.

De første år jeg boede i Ellinge var ret hektiske.
Jeg havde et lille kursusfirma med base i København, og der var fremgang i den lille butik, så jeg tog til København mange gange hver uge. I begyndelsen var det nødvendigt at jeg tog bilen med over Storebælt, og da broen ikke var bygget færdig, var det med færgen over, og det blev en kold vinter der i 1997-98, så det var meget tidligt op og afsted om morgenen, og sent inden jeg var hjemme igen. Men det blev hurtigt en vane.
På privatsiden var det også hektisk. Det var egentlig min kone som ville have, at vi skulle flytte til Fyn, men ret hurtigt efter vi var flyttet ind, ville hun skilles, og hun flyttede tilbage til Sjælland.

Jeg blandede mig ikke særligt i det der skete i Ellinge, for jeg havde rigeligt at gøre med bare at få det hele til at hænge sammen.
Men så var der generalforsamling i Ellinge Gymnastikforening i 2000, og jeg blev opfordret til at deltage og besluttede at møde op, for det kunne jo være, at jeg så kunne lære nogen af Ellingerne at kende. Jeg havde heller ikke engang været inde i forsamlingshuset før.
Det var ikke mange i forsamlingen jeg kendte. Egentlig var der kun én, min nabo Søren. Resten var ukendte ansigter, med navne som jeg alligevel ikke kunne huske efter fem minutter.

Men som det altid er med generalforsamlinger, så kommer der et punkt på dagsordenen, hvor der skal vælges nye medlemmer til bestyrelsen, fordi nogen enten har valgt at træde ud, eller er blevet nødt til det på grund af alder, sygdom, nyt job eller flytning eller andet.
Jeg blev opfordret til at stille op, på trods af at jeg fortalte, at jeg lavede kurser, og ofte var væk fra Ellinge i en hel uge ad gangen på Internatkurser rundt omkring i Europa, og ofte havde kurser og foredrag om aftenen.
Jeg blev medlem en bestyrelsen i Ellinge Gymnastikforening, og det blev begyndelsen til nogle brandsjove oplevelser, og en masse gode venskaber.
Alex Johansen blev formand, og en god en af slagsen.
Charlotte Kroneder og jeg blev menige bestyrelsesmedlemmer, og her er vi fanget af Anne Henriksen, da foreningen afholdt tøndeslagning til Fastelavn i 2001.
Alex var Kanin, Charlotte var Donna 1, og jeg var Donna 2.Vi arrangerede Sommerfester, jeg var fanebærer ved gymnastikopvisning, og en masse andet, og der gik ikke lang tid, så kendte jeg stort set alle i Ellinge.


Kort tid efter blev jeg opfordret til at stille op til det kommende Kommunevalg i november 2001, og blev valgt ind.
Det blev til 5 år i byrådet i Ullerslev Kommune.
Normalt er perioden kun 4 år, men på grund af kommunesammenlægningen skulle det siddende byråd blive som arbejdede bestyrelse i det første år efter sammenlægningen, mens det nye byråd kom på plads.
Det var 5 travle år, som gav mange venskaber både indenfor og udenfor kommunen, og her næsten 20 år senere, er der er mange venskaber som stadig holder.


Byråd Ullerslev, 2002.


Jeg havde også nogle år i bestyrelsen i Ellinge Læseforening, som jeg stadig føler mig specielt knyttet til, og jeg sagde ja til at stille op til bestyrelsen igen ved generalforsamlingen i marts 2024, og hvor jeg også blev valgt ind og blev næstformand.

Jeg sagde også ja til at stille op til en af de to bestyrelser i Ellinge Forsamlingshus, da der blev indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i april 2024.
Forresten, så blev jeg også valgt ind i den ene af de to bestyrelser - som menigt medlem i Støtteforeningen.

En tanke
Hvis jeg bare var blevet hjemme, og ikke havde deltaget i den generalforsamling i Ellinge Gymnastikforening i 2000, så havde det nok taget to til tre generationer, inden jeg havde lært Ellingerne at kende.


Jeg elsker at bo i Ellinge.

17. april 2024
Verner Eg

www.ellinge.dk

www.ellinge.dk
Tilbage til indhold